Ook Midden-Delfland weer opgefleurd door corsoboten

Gepubliceerd op 26 juni 2023 om 18:04

Afgelopen weekend ging het Varend Corso Westland weer door de regio. Zondag stond Delflanddag op het programma en ging de fleurig stoet onder meer door de wateren van Schipluiden en Den Hoorn. Ondanks de warmte was er veel publiek langs de route te vinden en werd er volop genoten van de prachtig versierde boten. 

 

De felbegeerde publieksprijs van het Varend Corso 2023 is gewonnen door de boot van de kern ‘s-Gravenzande. De kern deed voor het eerst met een eigen corsoboot.

 

Het winnende ontwerp was een arrangement van Jaap Wisse van Bloemisterij Wisse met als thema ‘Soldaat van Oranje’. Het publiek beloonde dat fleurige werk met de meeste stemmen. De uitkomst van de publieksprijs werd zondagavond na drie zonovergoten corso-dagen bekendgemaakt.

 

Naast de publieksprijs werd een groot aantal andere prijzen uitgereikt. De Hofvilla won de publieksprijs voor de competitie bij de jeugdboten. De eerste prijs bij de Blooming Battle, een strijd tussen verschillende groene opleidingen in Nederland, was voor Scala Mbo Goes, voor hun boot met het thema ‘Abba - Mamma Mia’. De figuratieprijs was eveneens een prooi voor Soldaat van Oranje van ’s-Gravenzande. De tweede en derde prijs waren voor Monster met het thema ‘Onze aarde verdient een podium’ en voor de openingsboot met het thema ‘She’, waar de danseressen van Danscreatie op stonden.

 

De Johan Huismanprijs ging naar Natasja Turk. Zij had het arrangement op de boot van Kwintsheul onder haar hoede. Kirsten Boekee mocht de Buitelaar Metaal innovatieprijs in ontvangst nemen voor de manier waarop ze de boot van Monster met aardse materialen had opgemaakt.

 

De jury reikte op de dag van de opening al de prijzen voor ‘niet-commerciële boten’ uit aan Tomorrowland van kern Honselersdijk. Onder Water Theater van kern De Lier kreeg de tweede prijs in deze categorie, gevolgd door de knalroze Barbieboot van kern Wateringen.

 

Bij de ‘commerciële boten’ was de jaren ‘80-discoboot van Peter Dekker Installaties de grote winnaar. De tweede prijs ging hier naar Let me entertain you van Danscreatie. De bronzen medaille ging naar Duit voor een Schuit; een boot die geld inzamelt bij het publiek voor het Corso.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.