Prinses Beatrix komt naar Delft

Gepubliceerd op 21 april 2023 om 15:42

DELFT - Prinses Beatrix opent op vrijdag 12 mei in Delft de Nationale Molendag 2023. Ze is dan aanwezig bij molen De Roos aan de Phoenixstraat. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de vereniging De Hollandsche Molen, de organisator van de Nationale Molendag.

Prinses Beatrix neemt op die dag het jubileumboek ‘Van werktuig tot wereldmerk – 100 jaar molenbehoud’ in ontvangst. Ze bezoekt aansluitend een fototentoonstelling in de molenaarswoning van molen De Roos. In de molen spreekt de Prinses met de molenaar en hoort ze meer over de exploitatie van de molen.

Ook bezoekt Prinses Beatrix de tuin van de molen. Daar spreekt zij met de vrijwilligers die de tuin onderhouden. Molen De Roos is een korenmolen. De molen is de laatst overgebleven molen van de vijftien windmolens die ooit hebben gestaan op de stadswallen van Delft. De molen is één van de zeven molens in Nederland die nog in het bezit is van de vereniging De Hollandsche Molen. Een lokale stichting is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer.

Het is de 50ste keer dat De Hollandsche Molen de Nationale Molendag organiseert. Naast de opening van de Nationale Molendag viert De Hollandsche Molen dit jaar ook haar 100-jarig bestaan. De Hollandsche Molen zet zich in voor het behoud van monumentale wind- en watermolens in Nederland. Tijdens de Nationale Molendagen kunnen mensen molens in hun omgeving bezoeken.

 

BRON: Delft op Zondag met dank aan Juraini Radio |Omroep Juraini

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.