Hiep hiep hoera! Bloemenpark de Keukenhof is 75 jaar

Gepubliceerd op 19 maart 2024 om 23:51

Misschien heb je de bloeiende narcissen en krokussen buiten wel gezien. Mocht je daar nou geen genoeg van kunnen krijgen, dan kan je naar de Keukenhof. In dat park vind je geen keukens, maar wel heel veel bloeiende bloemen.

 

Van paars tot geel, en van oranje tot blauw: alle kleuren zijn te zien in het park. En natuurlijk ook heel veel tulpen, waar Nederland bekend om staat.

 

Als je aan tulpen denkt, denk je vast aan Nederland. Maar wist je dat de tulp eigenlijk helemaal niet uit Nederland komt? Oorspronkelijk komt de bloem uit het land Kazachstan. Uiteindelijk zijn ze via Turkije in Nederland terechtgekomen, in de 16e eeuw.

 

De bloemen waren zo populair in Nederland dat ze hartstikke duur werden. Voor één bol moest je toen omgerekend wel duizenden euro's betalen.

 

Dit jaar bestaat de Keukenhof 75 jaar. Halverwege de vorige eeuw ging het park voor het eerst open, en het was meteen een succes. Er kwamen toen bijna 240.000 mensen kijken. En dat is alleen maar meer geworden: nu komen er elk jaar meer dan een miljoen bezoekers op af. Verreweg de meesten van hen komen uit het buitenland.

 

De Keukenhof is altijd maar een paar maanden open. Eind mei zijn alle bloemen uitgebloeid en gaat het park dus weer dicht.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.