Bon Bini 4 gaat door het dak, beste openingsdag van het jaar

Gepubliceerd op 27 december 2023 om 00:40

Er is een nieuwe kaskraker in de Nederlandse bioscopen en deze keer is het de komedie Bon Bini 4: Bangkok Nights van en met Jandino Asporaat. Op woensdag bracht de film maar liefst 134.000 euro op en trok het ruim 13.000 bezoekers, waarmee het meteen de beste openingsdag voor een Nederlandse film in 2023 is. Distributeur WW Entertainment maakte donderdag bekend dat het ook de beste opening in de Bon Bini-reeks is, die inmiddels vijf films telt.

Voor fans van de Bon Bini-films zal dit nieuws niet als een verrassing komen. De voorgaande films in de reeks, Bon Bini Holland 1, 2 en 3, waren ook al een groot succes in de Nederlandse bioscopen. Het is dan ook geen geheim dat Jandino Asporaat een van de meest geliefde en succesvolle komieken in Nederland is. Met zijn humor, charisma en talent weet hij keer op keer het publiek te vermaken en te raken.

In Bon Bini 4: Bangkok Nights volgen we opnieuw het hilarische avontuur van Robertico (Jandino Asporaat) en zijn vrienden. Dit keer vertrekken ze naar Bangkok om de bruiloft van hun goede vriend te vieren. Maar al snel belanden ze in de meest bizarre en komische situaties, waarbij ze zichzelf steeds in de problemen werken. Zoals we van Jandino gewend zijn, zit de film vol met grappen en grollen, maar ook met een vleugje emotie en herkenbaarheid.

De populariteit van de Bon Bini-films is te danken aan de unieke mix van humor en maatschappelijke thema's. Jandino weet op een luchtige en toegankelijke manier belangrijke onderwerpen aan te kaarten, zoals cultuurverschillen, familiebanden en vriendschap. Dit maakt dat de films niet alleen vermakelijk zijn, maar ook een boodschap overbrengen.

Daarnaast is het ook een groot pluspunt dat de films een divers cast hebben. Naast Jandino spelen ook andere bekende Nederlandse en Antilliaanse acteurs een rol, zoals Liliana de Vries, Sergio IJssel en Phi Nguyen. Hiermee laat de film zien dat diversiteit in de Nederlandse filmindustrie steeds belangrijker wordt en dat het publiek hier ook behoefte aan heeft.

De goede recensies en het grote succes van Bon Bini 4: Bangkok Nights laten zien dat de Nederlandse filmindustrie steeds meer kwaliteit levert. Het is dan ook terecht dat de film volle zalen trekt en de beste opening in de Bon Bini-reeks heeft. Het is een positief signaal voor de toekomst van de Nederlandse film en een erkenning voor het harde werk van Jandino Asporaat en zijn team.

Tot slot is het ook mooi om te zien dat de filmindustrie weer opbloeit na een moeilijke periode door de coronacrisis. Bioscopen hebben lange tijd gesloten moeten blijven en veel films zijn uitgesteld, maar met het succes van Bon Bini 4: Bangkok Nights lijkt het erop dat het publiek weer graag naar de bioscoop gaat en geniet van een avondje uit. Hopelijk is dit het begin van nog meer succesvolle Nederlandse films in de toekomst.

Kortom, Bon Bini 4: Bangkok Nights is een absolute aanrader voor wie houdt van humor, diversiteit en een beetje emotie. De film bewijst opnieuw dat Jandino Asporaat een van de grootste talenten van Nederland is en dat er nog genoeg ruimte is voor kwalitatieve Nederlandse films. Dus trek je lachspieren maar alvast warm en ga deze komedie snel bekijken in de bioscoop!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.