Geert Wilders wint verkiezingen: Wie is hij en wat wil hij?

Gepubliceerd op 23 november 2023 om 21:24

PVV, de partij van Geert Wilders, is de grootste partij geworden deze verkiezingen. Dat de PVV gewonnen heeft, betekent niet dat die partij alles voor het zeggen krijgt.

 

De PVV moet met andere partijen gaan samenwerken in een regering. De komende dagen wordt daar veel over gepraat en wordt er gekeken welke partijen samen in een regering willen.

 

Wie is hij?

Geert Wilders is de politicus die het langst in de Tweede Kamer zit. In het begin hoorde hij bij de VVD, maar hij was het niet met alles van die partij eens. Daarom stapte hij eruit, en richtte hij in 2006 zijn eigen partij op: de Partij voor de Vrijheid.

 

Jarenlang heeft Wilders gezegd dat hij tegen de Islam is, dat ie de Koran wil verbieden en islamitische scholen wil sluiten. Dingen die volgens de wet niet eens kunnen.

 

Geert Wilders heeft heel veel stemmen gehaald. Maar niet genoeg stemmen om alles in zijn eentje te bepalen.

 

Daarvoor moet hij samenwerken met andere partijen. En die partijen hebben al gezegd dat ze niets willen veranderen aan bijvoorbeeld de Islamitische scholen in Nederland. Of aan het recht om islamitische te leven in Nederland. Geert Wilders heeft daarom gezegd dat hij hier nu niets aan gaat veranderen.

 

Hij wil zich meer richten op de mensen in buiten Nederland, die in de toekomst hier nog naartoe willen komen.

 

Voor alle kinderen vindt Wilders het belangrijk dat het veilig is op en rondom scholen. En hij wil dat alle ouders genoeg geld hebben, zodat kinderen kunnen genieten van het leven zonder geldzorgen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.