De 37ste editie van het Jazz Festival Delft komt eraan!

Gepubliceerd op 21 augustus 2023 om 00:37

DELFT - Van 25 t/m 28 augustus vindt de 37ste editie van het Jazz Festival Delft plaats! Tijdens het Jazz Festival komen meerdere muzikale smaken en kleuren samen, van blues tot hiphop en van soul en funk tot swing. Elk jaar staat het festival garant voor volle pleinen en daarom zijn het voor de organisatie drukke weken. “Niemand staat erbij stil dat we in oktober al beginnen met de voorbereiding op het festival”, aldus Laura en Marco van het Jazz Festival Delft.

 

Het Jazz Festival is in Delft al jaren een begrip. Op verschillende locaties in de stad zijn podia met thema-programmering. Bij het organiseren van zo’n festival komt natuurlijk een hoop kijken. “Ik doe de productie en Laura doet eigenlijk alles daaromheen. Daarnaast hebben we een commissie die zich bezighouden met sponsoring en een secretaris, penningmeester en voorzitter voor het beleid en algemene aansturing. De productie houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor licht, geluid, podia en transport. Laura houdt zich bezig met de vrijwilligers, eten en drinken, papierwerk, tekeningen en nog veel meer. Daarnaast hebben we nog ongeveer 70 vrijwilligers die ons hierbij helpen”, vertelt Marco.

 

Locaties
Dit jaar zal er live muziek te horen zijn op de Markt, de Beestenmarkt, het Doelenplein, het Bouwplein, de Wijnhaven, HAL015, Cultuurlab en Hotel Arsenaal. Volgens Laura dient de organisatie op elke locatie met andere dingen rekening te houden. “Bij elke locatie hebben we te maken met andere eisen. Het Doelenplein is de laatste jaren zo populair geworden dat we op deze locatie erg goed moeten letten op de veiligheid. Als het te druk wordt heb je kans op verdrukkingen en daar moeten wij rekening mee houden. De Wijnhaven bouwt een eigen locatie op, waardoor wij daar geen omkijken naar hebben. Dit komt omdat op deze locatie een speciaal podium staat, in verband met de ronding in de brug. Ook bij de Ouwe Jan staat een speciaal podium, dat precies zo groot is dat het podium de brandroute niet in de weg staat. Elke locatie heeft zijn eigen aanpak.”

 

Programma
Dit jaar zijn er meer thema’s dan ooit! Zo is er op het Doelenplein een latin jazz line-up en op het Brouwplein topacts blues en funk, waaronder Funketeers en Mr. Boogiewoogie. Op de Markt geniet je op zaterdagmiddag van een bigbandprogramma en verschillende foodtrucks. Laura en Marco geven even een korte uitleg van het verdere programma. “We beginnen op donderdag in de Schiehallen met de openingsavond. De kaartjes voor deze avond zijn helaas al uitverkocht. Dit jaar opent wethouder Frank van Vliet het festival tijdens deze opening. Vrijdag beginnen we dan gelijk met de drie grote locaties: het Doelenplein, het Brouwplein en de Wijnhaven. Deze locaties zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Zaterdag is voor ons het drukste moment, omdat op die dag de Beestenmarkt en de Markt er nog bij komen tot middernacht. Op zondag hebben we alleen het Doelenplein en het Brouwplein en worden de andere locaties afgebroken.” Zaterdagavond is er voor de mensen die daar zin in hebben nog een afterparty in het Cultuurlab aan de Brabantse Turfmarkt. “We beginnen daar om 23.30 uur tot 03.30 uur. Hier komen er twee bands optreden, waaronder ‘The Funketeers’. Voor deze afterparty zijn er geen kaarten nodig, maar moet je aan de deur wel 4 euro entree betalen.”

 

Lange termijn visie
De organisatie werkt al jaren met bepaald partijen samen, waardoor de voorbereiding volgens Marco en Laura goed verloopt. “Wat ik heel fijn vind aan dit festival is dat we al jaren met dezelfde partijen samenwerken. Er komen natuurlijk elk jaar nieuwe partijen bij, maar als dat werkt en het bevalt is dat ook prima. Als organisatie hebben we ook wel een lange termijn visie, waarin we naar de 50ste editie willen toeleven. Toch willen we als het gaat om de bezoekers niet nog verder gaan groeien, omdat we qua bezoekersaantal dit jaar op bepaalde momenten al aan het maximale aantal zitten. Hiervoor hebben we dit jaar op alle locaties een veiligheidscoördinator, die getraind is in het herkennen van zulke situaties.”

 

Uniek
Het Jazz Festival Delft staat voor heerlijke muziek, connectie, spontaniteit, het leven vieren, originaliteit, plezier en vrijheid. Om deze reden is en blijft het festival, dankzij sponsoren, vrienden en vele vrijwilligers, gratis toegankelijk voor iedereen. Kom ook en beleef dit unieke festival het mooie Delft! Alle informatie en het volledige programma is te vinden op www.jazzfestivaldelft.nl! De laatste nieuwtjes volg je via Facebook en Instagram via @jazzfestdelft.

 

Mocht u vragen hebben of wilt u overlast melden? Neem dan contact op via feedback@jazzfestivaldelft.nl.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.