Telefoons en camera's steeds vaker verboden in clubs: "Beter voor privacy en sfeer"

Gepubliceerd op 30 mei 2023 om 11:56

Steeds vaker krijg je bij het uitgaan een sticker op de camera van je telefoon. Sommige clubs gaan nog iets verder: je mobiel mag je daar helemaal niet gebruiken. De trend heeft vooral te maken met privacy en veiligheid, vertellen ondernemers. Al is het volgens hen ook gewoon 'beter voor de sfeer'. "Sommige mensen willen niet ineens op internet staan."

 

Bij onder andere nachtclubs Radion, De School, Lofi en Garage Noord worden camerastickers gebruikt. "Je bent in het nachtleven om het normale leven te ontvluchten", vertelt bedrijfsleider van Garage Noord, Mick van Dijk. "Je kleedt en gedraagt je misschien anders. Dat moet je in veiligheid kunnen doen."

 

Bij de Shelter in Noord mag je sinds december helemaal je telefoon niet gebruiken op de dansvloer, net zoals bij De Trut in West, een queer disco. De Trut loopt voor op de trend. Al bijna 39 jaar, sinds de oprichting mogen hier al geen camera's mee naar binnen.

 

En sinds er mobiele telefoons zijn, mogen die hier niet worden gebruikt. "We willen dat iedereen zichzelf kan zijn. Niet iedereen die komt is uit de kast, of kunnen om een andere reden hun identiteit niet op sociale media vertonen", vertelt Roos Bakker Schut. "Daarnaast is het ook gewoon ongezellig om met de buitenwereld bezig te zijn als je op een feestje staat."

 

Meer lees je op: https://www.at5.nl/artikelen/220683/#AT5

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.