Nieuw! Bij Pizzeria Olivia eet je gerechten uit de Italiaanse keuken met Palestijnse invloeden

Gepubliceerd op 13 juni 2024 om 23:30

Met achttien zitplekken binnen, en binnenkort twintig plekken buiten, is Habib helemaal klaar voor een nieuwe uitdaging. Samen met zijn zes kinderen runt hij sinds 29 mei Pizzeria Olivia aan Vriesestraat 150. “Onze specialiteiten zijn de pizzasandwiches en shakshuka.”

 

Habib groeide in Palestina op in de horeca en wist al snel dat hij ondernemer wilde worden. Als jonge man verhuisde hij naar Nederland; hij opende zijn eerste horecazaak op zijn twintigste. Hij experimenteerde met verschillende keukens, maar kwam er al snel achter dat hij pizza’s en pasta’s maken het allerleukste vindt. “Ik heb op veel plekken een restaurant gehad, zoals Oudorp, Goor, Zierikzee en Almelo. Nu is Dordrecht aan de beurt!”

 

Dol op olijven
In zijn geboorteland heeft Habib een stuk land met olijfbomen. “Onze familie is dol op olijven en olijfolie”, zegt dochter Shireen. “Je ziet het ook terug in het restaurant, want op de wand staat een muurschildering van een olijfboom. De kleuren van het interieur zijn groen en er hangen foto’s van onze eigen olijfgaard. En de naam van de pizzeria zegt het ook: Olivia is afgeleid van olijf.”

 

Italiaanse keuken met Palestijnse invloeden

Op de menukaart staan Italiaanse gerechten met invloeden uit de Palestijnse keuken, zoals pizza’s, pasta’s, salades, soepen en meer. “Eén van onze specialiteiten is de pizzasandwich”, zegt Habib. “Dat is een kleinere pizzabodem en die vouw ik om. Je hebt bijvoorbeeld de caprese met mozzarella, tomaat, basilicum en pesto, of de versie met gamba’s in knoflook met rode peper en peterselie.” Een ander gerecht is shakshuka, een bekend gerecht uit het Midden-Oosten. Dit wordt gemaakt met drie eieren, tomaat en peterselie. Je krijgt er versgebakken stokbrood bij die je in de shakshuka doopt.

 

“Olivia is echt een familiebedrijf”, zegt Shireen. “Mijn vader heeft zes kinderen en we helpen allemaal mee in de zaak. Maar we hebben ook een baan, of gaan nog naar school, dus we zoeken extra personeel. Als je in de bediening of keuken wilt werken, mag je een mailtje sturen.”

 

Bezoek Pizzeria Olivia zelf

In het restaurant is plek om je lunch of diner op te eten, maar je kunt het ook afhalen en het thuis oppeuzelen. Pizzeria Olivia is van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 21.00 uur geopend. “Omdat we net open zijn, kijken we welke dagen het beste werken”, zegt Habib. “Waarschijnlijk veranderen we het in de toekomst en gaan we in het begin van de week open en op woensdag dicht.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.