Zomercarnaval krijgt een nieuwe vorm: 's avonds achter hekken en geen sterke drank

Gepubliceerd op 30 juni 2024 om 20:34

Het Zomercarnaval, officieel Rotterdam Unlimited genoemd, is hét Caribische feest van Nederland en een echt Rotterdams begrip. Helaas zijn er de afgelopen jaren veel geweldsincidenten geweest. Zo werd er vorige zomer meermaals geschoten en moest het avondprogramma worden afgelast. De "driehoek" bestaande uit burgemeester Aboutaleb, de hoofdofficier en de politiechef van het Rotterdams Corps, besloot om deze redenen het evenement voortaan anders in te richten.

 

Naar aanleiding van de geweldsincidenten afgelopen jaar, was de maat voor veel betrokkenen vol. Burgemeester Aboutaleb schreef in een brief aan de gemeenteraad: "Ik wil benadrukken dat RotterdamUnlimited een belangrijk evenement voor de stad is met een lange historie en trouwe schare bezoekers. Hoewel het een mooi evenement is voor de stad, mag dit uiteraard niet ten koste gaan van het gevoel van veiligheid in de stad."

 

De burgemeester, de politiechef en de hoofdofficier hebben om de veiligheid te waarborgen, besloten het Zomercarnaval vanaf volgend jaar anders in te richten. De straatparade zal blijven, maar de avondprogramma's van zowel de vrijdagavond, Battle of the Drums, en zaterdagavond zullen samengevoegd worden. Ook zal dit avondprogramma op een afgesloten locatie plaatsvinden, waarbij iedereen die toegang wil gefouilleerd worden. Dat zal dus niet op de Coolsingel plaatsvinden, omdat die locatie deze maatregelen moeilijk toelaat. Alle soorten wapens zijn uiteraard ten strengste verboden, maar ook sterke drank zal niet worden toegestaan. De organisatie spreekt uit de nieuwe maatregelen "jammer" te vinden, maar heeft zeker begrip voor de situatie: "De veiligheid van bezoekers staat voorop".

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.