Hoe reis je met de trein naar Londen?

Gepubliceerd op 5 maart 2024 om 22:41

Je kan naar de stad Londen met de auto, de boot of het vliegtuig. Sinds kort kan je ook rechtstreeks met de trein. Daniëlle probeerde het uit en vertelt hoe je van hartje Amsterdam naar hartje Londen gaat.

 

Met de trein

Lange tijd was het niet mogelijk om via een rechtstreekse treinverbinding naar Londen te gaan. Je moest altijd overstappen in Brussel. Ook moest je door een paspoortcontrole. Al met al best stressvol. Ook kost het extra tijd.

 

Gelukkig is daar nu verandering in gekomen. Sinds oktober 2020 kun je met de Eurostar vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Londen. Je bent dan in 4 uur en 15 minuten in Londen.

 

Perron 15b

Heb je een treinticket? Dan kan de reis beginnen. Met je ticket ga je naar Amsterdam Centraal. Loop naar perron 15b, want daar moet je zijn. Zodra je op perron 15b bent, zie je een gebouwtje staan van de Eurostar. Hier ga je naar binnen.

 

Wees op tijd! Want de ticketcontrole stopt 30 minuten voordat de trein vertrekt. Binnen laat je je ticket zien. Daarna wordt je bagage gecontroleerd en moet je zelf door de poortjes. Hier hoef je je geen zorgen over te maken.

Paspoortcontrole

Hierna laat je je paspoort controleren door de Nederlandse douane. Omdat Engeland uit de Europese Unie is gestapt, moet je een paspoort hebben om naar Engeland te gaan. Nadat je dit hebt gedaan laat je je paspoort aan de Engelse douane zien.

 

Vanaf dat moment ben je officieel niet meer in Nederland. Je moet in het gebouw blijven.

In de trein

De trein staat klaar om te vertrekken. Je mag instappen. Het perron is afgezet met hekken. Op die manier kunnen reizigers die niet mee naar Londen gaan niet stiekem in de trein stappen.

 

In de trein zoek je je plek en legt je je koffer weg. Er is een stopcontact dat je kan gebruiken en er is ook wifi. Vervelen is niet nodig. Wil je iets eten of drinken? Dan kan je terecht bij café Metropole.

Hallo Londen!

De trein stopt onderweg even in Rotterdam en Brussel. Daarna ga je bij Calais de tunnel door en ben je in Engeland. Je bent nu ook een uur terug in de tijd gegaan. Je kan nog even gauw een aflevering kijken op Netflix en dan is het zover, je bent in Londen. Veel plezier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.