Nachtbus HTM keert dit voorjaar terug

Gepubliceerd op 23 januari 2024 om 11:01
REGIO - Goed nieuws voor nachtbrakers en feestgangers in de regio van Den Haag. Vanaf 26 april gaat de nachtbus van HTM weer rijden. Sinds de uitbraak van het coronavirus in 2020 reden de nachtbussen niet.

 

De coronamaatregelen en daarna het tekort van inzetbaar personeel zorgden ervoor dat Den Haag jaren zonder nachtbus zat. Eerst zette HTM zich vooral in op de dagelijkse dienstregeling. Daar komt dit voorjaar eindelijk verandering in.

 

Er is een oplossing gevonden om de nachtbussen weer te laten rijden, om daarmee ook tegemoet te komen aan de wensen vanuit onder meer de gemeenteraad in Zoetermeer en het Haagse college in zijn coalitieakkoord.
 

Eens per twee uur

'Dat betekent dat we hebben onderzocht hoe we alle nachtbussen N1 tot en met N6 kunnen laten rijden op de vrijdag- en zaterdagnachten', reageert algemeen directeur Jaap Bierman. Wel minder frequent dan eerst: één keer per twee uur, in plaats van één keer per uur.

 

De helft van de lijnen start om 1.00 uur en de andere helft start om 2.00 uur. 'Tegelijkertijd willen we zo min mogelijk concessies doen in onze dagelijkse dienstregeling. We hebben daarvoor een voorstel ingediend bij onze opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag en die is ermee akkoord gegaan.'

Niet genoeg chauffeurs

HTM heeft nog steeds niet zoveel buschauffeurs nodig is. 'Om onze nachtbuschauffeurs te kunnen inzetten, huren we buschauffeurs in die vrijgekomen dagdiensten gaan opvangen. Uiteraard worden zij opgeleid om onze buslijnen te kunnen rijden. HTM werkt er dan ook hard aan om zoveel mogelijk buschauffeurs, maar ook trambestuurders en ander personeel te verleiden om bij HTM te werken of te blijven werken.'

 

Welke lijnen precies op welk moment starten wordt later in het voorjaar gepland en bekend gemaakt door HTM.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.