Leger des Heils legt opnieuw deken van Warme Kamers over Nederland

Gepubliceerd op 10 januari 2024 om 10:41

Ook deze winter opent het Leger des Heils iedere dag de deuren van ruim honderd buurthuiskamers. In een tijd waar bestaanszekerheid voor steeds meer Nederlanders een probleem is, wil deze organisatie een deken van Warme Kamers over Nederland leggen. En daarmee een plek bieden aan iedereen die op zoek is naar warmte en gezelligheid.

 

In de winter van vorig jaar startte het Leger des Heils al met de Warme Kamersactie, zodat niemand in de kou hoefde te zitten als gevolg van de stijgende energiekosten. Deze actie krijgt nu een vervolg. Hoewel de energierekening minder hoog is, vormen de kosten van levensonderhoud voor veel mensen nog altijd een probleem. Volgens de gemeenten dreigen nog altijd veel gezinnen in armoede te belanden door het afschaffen van de energietoeslag en het prijsplafond. Daarom biedt het Leger des Heils, samen met partners, ook deze winter extra warmte.

 

Loosduinen

In Loosduinen zijn de volgende buurthuiskamers te vinden: De Bron, Pisuissestraat 9; bibliotheek Nieuw Waldeck, Rossinilaan 141; bibliotheek Loosduinen, Loosduinse Hoofdstraat 555; De Geest, Georges Bizetstraat 25; De Henneberg, Tramstraat 15 en De Wiekslag, Molenbrink 68a.

 

Eenzaamheid

Bestaanszekerheid is voor steeds meer Nederlanders een probleem. Ze hebben moeite de eindjes aan elkaar te knopen en door een gebrek aan sociaal netwerk, kampen ze vaak met eenzaamheid. Daarom zijn er de Warme Kamers van het Leger des Heils er voor iedereen die op zoek is naar een warme plek en een praatje, of een kop koffie en een studieplek, iedereen is van harte welkom. De buurthuiskamers gaan iedere dag open en met behulp van extra vrijwilligers worden de openingstijden zoveel mogelijk verruimd.


Met behulp van de bibliotheken, andere organisaties, bedrijven, scholen en kerken waren er vorige winter in totaal ruim 1.400 Warme Kamers geopend door heel Nederland. De bibliotheken hebben zich weer aangesloten, net zoals een aantal andere organisaties. Op dit moment zijn er al meer dan 1.000 Warme Kamers beschikbaar. Bedrijven, organisaties, scholen en kerken kunnen zich ook nu weer aansluiten bij de actie en ook particulieren kunnen zich als vrijwilliger melden om zo opnieuw een deken van warmte over Nederland te leggen. Meer informatie over de Warme Kamers is te vinden op warmekamers.nl. Aanmelden als Warme Kamer of vrijwilliger kan ook op deze website of aanmelden via: warmekamers@legerdesheils.nl, of bel 088-0653188.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.