Samenwerking ASVZ en Dura Vermeer op Rotterdam The Hague Airport

Gepubliceerd op 30 november 2023 om 23:25

In maart 2024 start een nieuwe dagbestedingsgroep van ASVZ op Rotterdam The Hague Airport. Deze samenwerking met Dura Vermeer werd bevestigd met een stevige handdruk en een lekkere taart.

 

Lonneke Molenaar, teamleider ASVZ: 'We zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor werk voor onze cliënten. Deze werkplek past perfect. Middenin de maatschappij en wat een gave werkomgeving. Voor Dura Vermeer is het de eerste keer dat ze een samenwerking aangaan met een organisatie als ASVZ en dus met cliënten. Misschien is het begin wel spannend, maar wij zien alleen maar kansen. En zoals vele partners die hen voorgingen vaak aangeven; de cliënten zijn waardevolle krachten, loyaal en ze werken hard. En dat zien wij ook. Voor cliënten is het belangrijk dat ze gezien worden en erkenning krijgen voor het werk dat ze doen. Dit soort werkplekken leveren daar een grote bijdrage aan.'

 

'We zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor werk voor onze cliënten. Deze werkplek past perfect!', aldus Lonneke Molenaar (ASVZ)

 

De samenwerking tussen ASVZ en Dura Vermeer werd bevestigd met een stevige handdruk en een lekkere taart.

 

Moeite waard

‘We gaan aan de slag aan de zogeheten voorkant van Rotterdam The Hague Airport. Het groenonderhoud, de omgeving schoonhouden en bagagekarren terugbrengen naar de juiste plek zijn werkzaamheden waar de cliënten in gaan ondersteunen’, vertelt Lonneke Molenaar. ‘Dura Vermeer stelt een keet beschikbaar voor ASVZ waar we rustig kunnen opstarten en voor onze pauzes. Alleen de plek van de keet is al de moeite waard, recht tegenover de stijg- en landingsplek van de traumahelikopter.’

 

‘Als Dura Vermeer zijn wij bijzonder verheugd over de samenwerking met ASVZ. Het is een mooie manier om te laten zien dat wij maatschappelijk ondernemen ook waarmaken in de praktijk. Hoewel het nog een beetje ontdekken is hoe de invulling er straks in maart precies uit gaat zien, zien wij meerdere zinvolle mogelijkheden binnen het Meerjarig Onderhoudscontract dat wij sinds april 2022 uitvoeren op de luchthaven. In eerste instantie zullen de cliënten aan de slag gaan in de groenvoorziening in samenwerking met onze onderaannemer Road Maintenance Support, maar wellicht zijn er op ons hoofdkantoor Cornerstone ook werkzaamheden die door enkele leden van de groep uitgevoerd kunnen worden’, aldus Edwin Koppenaal, projectleider Dura Vermeer.

 

Lonneke Molenaar: ‘We starten met een groep van vijf cliënten die we op korte termijn uitbreiden naar acht cliënten. En we zijn voor nog veel meer cliënten op zoek naar werk. Dus hopelijk is dit de eerste stap en kunnen we straks nog veel meer gaan doen op en rondom Rotterdam The Hague Airport!’.

 

Over ASVZ

ASVZ ondersteunt mensen met een beperking om het gewone leven te ervaren. Met alles wat daarbij hoort: een menswaardige leefomgeving, sociale contacten, een betekenisvolle dag invulling of werk en ruimte om zelf keuzes te maken. Samen met cliënten, hun netwerk, vrijwilligers en hun partners probeert ASVZ elke dag dichterbij dit doel te komen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.