Jandino Asporaat opent eerste FC Kip-restaurant: 'Ik kan het zelf bijna niet geloven'

Gepubliceerd op 16 oktober 2023 om 13:31

Jandino Asporaat (42) opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie 'De Dino Show' en de daaropvolgende 'Bon Bini Holland'-filmreeks.

 
"Het begon ooit met een paar simpele sketches en die hebben jullie tot een groot succes gemaakt"

 

Het FC Kip-restaurant komt aan de Van Oldenbarneveltplaats in de Maasstad. Het wordt een etablissement van 1000 vierkante meter. 'Ik kan het zelf bijna niet geloven', schrijft Asporaat op Instagram. 'Maar het gaat gebeuren, dankzij jullie. Het begon ooit met een paar simpele sketches en die hebben jullie tot een groot succes gemaakt. Dit is het begin van een nieuwe droom en een nieuwe uitdaging. De droom om samen het beste restaurant neer te zetten.'

 

 

FC Kip gaat ook vegetarische gerechten verkopen. Dit is te danken aan Elijah (12), het zoontje van Jandino, die daar bij zijn vader op had aangedrongen. Ook zijn alle vleesgerechten 100 procent halal, aldus een woordvoerder van Het Huis van Asporaat, het productiebedrijf van de komiek.

 

In december is Bon Bini Holland 4, het nieuwste deel in de filmreeks, in de bioscopen te zien. Jandino opperde zijn plan om een échte FC Kip te openen al eerder, maar door de coronapandemie bleef dit initiatief enige tijd op de plank liggen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.