Hoe is het nu met Nico Immers?

Gepubliceerd op 7 oktober 2023 om 14:11

Nico (59) is een energieke man met vroeger veel vechtlust. Hij heeft bijna vijf jaar gekickbokst en was er best goed in. In de jaren negentig verdiende hij zijn geld met strippen. Tegenwoordig is hij mantelzorger voor zijn vader.

 

Hoe kijk je terug op je sportcarrière?
Sport is voor mij altijd en nog steeds een uitlaatklep geweest. Toen ik acht of negen was begon ik met Judo en later ook Taekwondo. Ik had het thuis door mijn vader niet makkelijk en wilde niet dat iemand nog ongestraft geweld tegen me kon gebruiken. Ik heb misschien een jaar gejudood en een jaar aan Taekwondo gedaan. Later, in de jaren tachtig, ben ik gaan kickboksen vanaf een jaar of drieëntwintig. Ik kon best goed kickboksen, en daarnaast heb ik trouwens ook altijd met gewichten getraind.

 

In 1989 begon ik met strippen. Ik kwam altijd in de dancing ‘The Magic’ en daar ben ik begonnen. De jaren negentig stonden voor mij echt in het teken van strippen. Ik heb onder meer in Casa Rosso en de Bananenbar op de Wallen in Amsterdam gewerkt. Jan Otter was toen eigenaar van die bar. Op woensdag zat ik meestal in de Bananenbar. In het weekend gingen we naar Duitsland om shows te geven. Ik heb nog dansles gehad van Barry Hees en ben in 1995 beste stripper van Nederland geworden met mijn robot-act.

 

Ik heb door heel Europa shows gegeven. Onder meer in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zweden en in Rusland. Ik ben zelfs in Thailand geweest. In Rusland was ik in een club met vijf jongens en de rest alleen maar vrouwen. De Russische vrouwen zijn ongelofelijk wild. Ik had mijn eigen stijl en trad altijd op in kostuums. Ik was predator, alien, ridder, robot Highlander en nog meer. Ik zat ook nog in de dansgroep New Style in die tijd. Tegenwoordig vind ik het strippen van lage kwaliteit. Ze hebben slechte kostuums, de bewegingen zijn simpel en ze dansen niet op de muziek.

 

Wat zijn de mooiste momenten geweest?
Ik weet het niet. Ik sport gewoon, en dat is mijn uitlaatklep. Ik ben een ADHD’er en houd van aandacht. Ik vind het geweldig om op een podium te staan en door honderden vrouwen bekeken te worden. Mijn tijd als stripper was geweldig. Uiteraard was mijn robot-act in 1995 een hoogtepunt.

 

Wat doe je tegenwoordig?
Ik lig nog zes dagen per week in de sportschool en ik ben mantelzorger voor mijn vader. Mijn vader was een slechte vader en ik heb hem gehaat, maar ik heb het allemaal achter me gelaten. Hij is nu dement en ik zorg al meer dan vijf jaar voor hem. Ik heb een vriendin van zevenendertig en houd van haar. Ik strip sinds 2001 al niet meer, want ze vonden me te oud worden. Toch vind ik het belangrijk om in vorm te blijven.

 

Toen ik ooit begon met trainen woog ik 78kg en was ik super mager. Nu weeg ik 103kg, maar ik heb wel twee metalen knieën en een metalen heup. Het is vergane glorie zeg maar. Ik let wel goed op mijn voeding, eet regelmatig en zorg voor genoeg eiwitten. Ik train bij Sportclub Koster in de Wippolder. Bij zo’n beetje elke andere sportschool ben ik niet welkom meer. Ik heb nou eenmaal mijn hart op mijn tong liggen, maar ook een hart van goud.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.