Veel klachten over vervoer door regiotaxiservice Noot

Gepubliceerd op 28 september 2023 om 14:25

Veel Rijswijkers zijn voor hun transport naar school of werkplek afhankelijk van speciaal vervoer. Al langer is sprake van klachten over de dienstverlening. Wethouder Larissa Bentvelzen is in gesprek met vervoerder Noot. Binnenkort informeert ze de gemeenteraad.

 

Kijk eens rond in de ochtend of aan het eind van de middag. Het is dan spitsuur in het speciale personenvervoer. Het is een markt die zich kenmerkt door scherpe concurrentie en lage bedragen bij de aanbestedingen. Door het structureel tekort aan chauffeurs laat de kwaliteit van dienstverlening van vervoerder Noot te wensen over. Klanten melden op social media: “We worden te laat opgehaald”, “We zijn te lang onderweg” en “We hebben te maken met te veel wisselende chauffeurs”. Het betreft leerlingenvervoer, regiotaxi en jeugdwetvervoer. Vooral in het leerlingenvervoer is dit vervelend. Kinderen komen dikwijls een uur te laat op school.

 

Ouderen

De regiotaxi is een soort openbaar vervoer. Het kan worden gezien als een kruising tussen een taxi en bus. Het wordt door ouderen gebruikt voor bezoek van ziekenhuis en door andere kwetsbare doelgroepen met weinig geld. Zij krijgen vaak een indicatie op basis van de wet maatschappelijke ondersteuning (wmo) waardoor ze minder hoeven te betalen voor de regiotaxi.

 

Klachten

“We constateren dat er op het moment veel klachten zijn onder alle gebruikers”, aldus wethouder Bentvelzen. “Dat komt voor een deel door chauffeurstekort, daarnaast lijkt vervoerder Noot te veel verplichtingen op zich te hebben genomen om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen garanderen. Door de vele klachten loopt ook de werkdruk op bij vervoerder bij Trafficon de contractbeheerder van de regiotaxi, leerlingenvervoer en jeugdwetvervoer.” De gemeente is in gesprek met Trafficon over Noot. “We doen dat in regionaal verband omdat het niet alleen Rijswijk aangaat. De uitkomsten delen we met de gemeenteraad”.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.