Stadhuis Delft genomineerd als Mooiste Gemeentehuis van de Regio

Gepubliceerd op 16 augustus 2023 om 10:41

DELFT - Het radioprogramma West Wordt Wakker op Radio West is deze zomer op zoek naar het mooiste gemeentehuis van de regio. Vele mensen hebben hun favoriete (oud) gemeentehuis genomineerd en de jury heeft inmiddels de lijst van 20 kanshebbers samengesteld uit alle nominaties. Hierop staat ook het stadhuis van Delft. 

 

Uit deze lijst van 20 genomineerden kiest het publiek de uiteindelijke winnaar van ‘Het Mooiste Gemeentehuis van de Regio’. In de eerste week van september wordt bekend of Delft de titel wint.

 

Jury
De jury bestaat uit Jaap Smit (commissaris van de Koning in Zuid-Holland), Charlie Aptroot (voormalig burgemeester van Zoetermeer) en Angelique Werner (toerisme-expert). Uit alle inzendingen hebben zij een lijst van 20 samengesteld. De komende vier weken wordt elk (voormalig) gemeentehuis uit de lijst bezocht door een verslaggever van het programma West Wordt Wakker. Het publiek kan tot en met vrijdag 1 september stemmen op hun favoriet via de website en app van Omroep West.

 

Delft
Inzender Rudy Post is kort en krachtig over zijn keuze voor Delft: “Artistiek, nostalgisch, gewoon mooi!” Lien de Jong is er zelf in 1977 getrouwd. “Het gemeentehuis ligt majestueus aan de Markt”, motiveert zij. Ook Henk Zwijnenburg kiest voor Delft. “Het is een fraai middeleeuws raadhuis dat in de vorige eeuw mooi teruggebracht is in de oorspronkelijke stijl.” Het stadhuis stamt uit het jaar 1618.

 

Eerdere verkiezing
Eerder, in 2022, ging Radio West op zoek naar het Mooiste Gebouw van de Regio. De meeste stemmen werden toen uitgebracht op het Kunstmuseum in Den Haag.

 

Bron: Omroep West

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.