Alles over Koningsdag: vrijmarkten en koning in Rotterdam

Gepubliceerd op 27 april 2023 om 14:41

Hier lees je de hele dag al het nieuws over Koningsdag! In het hele land worden feesten en vrijmarkten georganiseerd, en de koninklijke familie is op bezoek in Rotterdam.

 

7:30: In Amsterdam is gisteravond bij een café het 'Koningsnachtkunstwerk' onthuld. Op het kunstwerk staat prinses Amalia met een fiets. De cafébaas wil hiermee steun geven aan de prinses.

 

"Ze heeft een zware tijd achter de rug, en we hopen echt dat het wat rustiger wordt voor haar", zegt de cafébaas. Vorig jaar werd bekend dat Amalia vanwege bedreigingen niet in haar studiestad Amsterdam kon gaan wonen.

 

8:30: Prinses Alexia is er vandaag niet bij tijdens het bezoek van de koninklijke familie in Rotterdam. Ze is druk met examens. De prinses gaat naar school in Wales.

 

9:30: Premier Rutte feliciteert de koning met zijn verjaardag via Twitter.

 

10:00: Op veel plekken in het land zijn mensen vroeg op pad gegaan om hun kraampjes op te zetten om spullen en eten te verkopen op een vrijmarkt. Ook zijn er allerlei spelletjes te doen.

 

10:30: Het koninklijk gezin is helemaal klaar voor Koningsdag in Rotterdam!

 

13:00: Koningin Máxima heeft een Feyenoord-sjaal gekregen en even gedragen. Veel Feyenoord-supporters waren daar blij mee. Eerder deze maand deelde Willem-Alexander in een podcast dat hij supporter is van Ajax.

 

12:00: Eten proeven, optredens, voetballen met Touzani en met de watertaxi over de Maas. Er is genoeg te doen voor de koninklijke familie in Rotterdam.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.