Moeder Davy Klaassen woedend na aanstekerincident: 'Ik schrok er echt van'

Gepubliceerd op 9 april 2023 om 00:05

De moeder van voetballer Davy Klaassen heeft is nog steeds ziedend over het incident tijdens de halve finale om de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax. De Ajacied werd geraakt door een aansteker die werd gegooid vanaf de tribune. Moeder Kitty is niet te spreken over de actie van de Feyenoord-fan. "Het schelden en het rumoer horen erbij - althans, dat zeggen ze -, maar dit ging echt te ver", vertelt ze aan tijdschrift Margriet.

 

Vanaf de tribune in De Kuip in Rotterdam werd woensdag tijdens de halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax vermoedelijk een aansteker gegooid, die op het hoofd van Klaassen terechtkwam. De voetballer liep daarbij een wond op en kon niet meer verder spelen. Een man uit Roelofarendsveen is hiervoor aangehouden.

 

Moeder Kitty zag het live op tv gebeuren vanuit haar huis. "Dit had ik echt niet zien aankomen", vertelt ze aan tijdschrift Margriet. "Toen ik het bloed op zijn hoofd zag, schrok ik daar echt van. Het was voor mij heel lastig om te zien, maar op zo'n moment kun je niets doen."

 

Eerder sprak Hart van Nederland Ajacied Rika over dit incident. Zij is erg kwaad op mensen die dit doen: 'Dat zijn geen voetballiefhebbers':

 

Aangifte

Na de wedstrijd nam ze gelijk contact met haar zoon op om te vragen hoe het met hem ging. "Alles ging goed, hij had alleen een kloppend gevoel in zijn hoofd. Ik zei hem rustig aan te doen en dat hij het wel echt goed in de gaten moest houden. Tuurlijk, het was uiteindelijk maar een klein gaatje, maar het is en blijft zijn hoofd. Dat zat me nog niet helemaal lekker", vertelt ze.

 

Inmiddels is er aangifte gedaan tegen de aansteker gooier. Ook zijn er nieuwe maatregelen van de KNVB aangekondigd. "Supergoed, maar wel net te laat", reageert Kitty. "Gelukkig wordt Davy goed begeleid en daar ben ik blij om."

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.