Geschiedenis

Van Stads Omroep Den Haag naar Curacao FM

In de jaren '90 was Elvis Monte (achterneef van Juraini) populair bezig om een Antilliaanse radioprogramma te maken bij Stads Omroep Den Haag, waar later het onderging naar Den Haag Totaal. In de jaren '20 is Elvis Monte (achterneef van Juraini) helaas gestopt met het radio maken en werd Juraini Radio geboren met een themazender, genaamd; Curaçao FM. Dit werd toen vrij snel een nieuwe radiostation en uitgegroeid tot jouw 24 uurs wereldwijd online non stop internetradio van Nederland, waar wij ook in de plaats van toen Elvis Monte ook Curaçao FM maakte. Tot die tijd is Curaçao FM in de handen van Juraini Ferary gebleven.

Juraini Radio

Juraini Radio is opgericht op 19 augustus 2019. Vanaf dat moment is Juraini Radio iedere werkdag, van maandag tot vrijdag tussen 19.00 en 22.00 uur, te beluisteren via de gratis streamingdienst Listen2MyRadio. Met ingang van 2 maart 2020 groeide dit verder door naar een streamingsite van Zeno FM. Met ingang van 2 maart 2020 is Juraini Radio 24 uur per dag en 7 dagen per week via internet wereldwijd te beluisteren. Ook buiten de regio is Juraini Radio te ontvangen via internet.

Oprichter

Juraini Ferary is geboren op 28 juli 1993 te Spijkenisse. Zijn ouders zijn afkomstig uit Curaçao. Juraini heeft een matig verstandelijke beperking, maar laat zijn beperking zeker niet in de weg staan. Juraini Radio wordt door Juraini zelf gemaakt. Hij is dol op muziek, vind het leuk om met geluidsapparatuur te werken, maar vind ook het presenteren erg leuk. Hij maakt daarnaast zijn eigen playlists, bedient de muziekcomputer en interviewt gasten. Juraini zendt live uit via zijn eigen studio/slaapkamer van de woonvoorziening Langeberg te Zoetermeer.

Promotie

Op 18 oktober 2019 is Juraini met zijn internetradio te gast geweest in het tv-programma van "Brain the Move" van Delft On The Move in Delft. Dit is een stichting, die tot doel heeft een multimedia platform te bieden aan iedereen van Delft en omstreken. Juraini is vervolgens in 2019-2020 door gegaan met het promoten van zijn eigen internetradio bij gehandicapten zorginstellingen. Hier werd gehoor aangegeven en werd dit ook door velen gedeeld op Facebook en op hun intranet pagina's van de zorginstellingen zelf (pagina voor medewerkers, vrijwilligers). Juraini Radio staat ook bij alle collega-zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking; vooral deze mensen moeten centraal staan.

Doelgroep

De zender richt zich op alle jongeren, jongvolwassenen en volwassenen en werd in het bijzonder door; Juraini Ferary opgezet om jongeren, jongvolwassenen en volwassenen uit de randstad te bereiken. Er wordt ook non-stop muziek gedraaid. Het station draait vooral urban muziek, latin en latijns-muziek.

Juraini TV RadioBox

De beste urban en latin muziek of latijns van Nederland bekijk je op Juraini TV RadioBox! 7 dagen per week en 24 uur per dag zie je de lekkerste liedjes die Nederland te bieden heeft. Dit is vanaf 2020 via YouTube te bekijken.

JUKE

Op donderdag 23 april 2020 ontving Juraini Radio onverwachts een mail van een music supporter van Talpa Network, die Juraini Radio had toegevoegd op JUKE. JUKE is het gratis radio muziekplatform van Nederland. Juraini Radio is vanaf vrijdag 24 april 2020 via JUKE te beluisteren en heeft daarbij een legale licentie gekregen.

Promotie voor Delft op Zondag TV

Op 20 juli 2021 is Juraini met zijn internetradio te gast geweest bij Delft op Zondag TV van Delft op Zondag in Delft. Dit is een YouTube kanaal van een krant uitgeverij in Delft.

 

Juraini is vervolgens in 2019-2020 door gegaan met het promoten van zijn eigen internetradio bij gehandicapten zorginstellingen. Hier werd gehoor aangegeven en werd dit ook door velen gedeeld op Facebook en op hun intranet pagina's van de zorginstellingen zelf (pagina voor medewerkers, vrijwilligers). Juraini Radio staat ook bij alle collega-zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking; vooral deze mensen moeten centraal staan.

Nominatie voor Juraini Radio

Juraini heeft meegedaan aan de Special Media Awards. Dit is een jaarlijks uitgereikt landelijke prijs aan mediamakers met een verstandelijke beperking, omdat Juraini op zijn eigen Juraini Radio al de verschillende mensen hebt geïnterviewd, is Juraini genomineerd in de categorie Beste Podcast.

Juraini Radio wint mini award tijdens Special Media Awards

De Special Media Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. Vrijdagavond 5 november 2021 werden de prijzen uitgereikt.

 

Ook Juraini Ferary was genomineerd. Juraini is een bekende verschijning in Delft en Nootdorp. Zijn motto luidt: “Ik laat mijn beperking mijn dromen niet in de weg staan.” Hij maakt dan ook al jaren radio waarin hij bekende en onbekende Nederlanders het hemd van het lijf vraagt. Zo sprak hij met acteurs uit Goede Tijden, Slechte Tijden en zelfs met Edwin Rutten, beter bekend als Ome Willem, maar ook Joke Meijer, beter bekend als Orgel Joke. Afgelopen vrijdag 5 november 2021 was Juraini dan ook eregast op de Special Media Awards in Hilversum. De 28-jarige radiomaker was genomineerd in de categorie Beste Podcast.

 

Presentatrice Irene Moors maakte de winnaars live vanuit Beeld en Geluid op het mediapark bekend. Tot zijn grote verrassing won Juraini in de categorie Beste Podcast! Het was een avond met een gouden randje, want Juraini werd ook nog eens geïnterviewd op de rode loper. Zijn motto “Ik laat mijn beperking mijn dromen niet in de weg staan” kwam die avond helemaal uit!

Omroep voor de gemeente

Oud-Juraini Radio en de nieuw naam, genaamd; Omroep Juraini is binnenkort verder uitgeroeid tot een van de grootste publieke omroep voor de verschillende gemeente als internetradio waar we 24 uur per dag en 7 dagen per week overal te beluisteren zijn.

 

Omroep Juraini blijft 24 uur per dag en 7 dagen per week de gezelligheid en de allerbeste urban, latin en latijns-muziek van eigen bodem uitbrengen. Daarnaast blijft de zender op jongeren, jongvolwassenen en volwassenen richten om jongeren uit te randstad te bereiken.

Juraini Radio net niet genomineerd voor de Online Radio Awards

Online Radio Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de radiomakers. Donderdag 19 mei 2022 werden de prijzen uitgereikt.

 

Juraini Ferary werd dit jaar net niet genomineerd. Zijn motto luidt: ''Ik laat mijn beperking zeker niet in de weg staan''. Hij maakt dan wel al jaren radio waarin hij bekende en minder bekende interviewen. Zo sprak hij met de acteurs van Goede Tijden, Slechte Tijden en zelfs Edwin Rutten, beter bekend als Ome Willem van De film van Ome Willem. Helaas kreeg Juraini Radio niet genoeg stemmen. Afgelopen donderdag 19 mei 2022 was Juraini dan ook eregast op de Online Radio Awards bij Beeld en Geluid in Hilversum.

 

Presentator Erik de Zwart maakte de winnaars live vanuit Beeld en Geluid op het mediapark bekend.

Juraini Radio |Omroep Juraini is nu uitgegroeid tot internationaal multimedia platform

Per 2019-2022 is Juraini Radio |Omroep Juraini langzaam uitgegroeid tot een bureau, die als doel heeft een multimedia platform te bieden aan Delft en steden, maar ook andere landen. De bureau wil verbinden, amuseren en informeren. Door een groot aanbod aan verschillende programma’s proberen wij iedere doelgroep aan te spreken die zich in Delft bevindt. Dit doet Juraini Radio |Omroep Juraini door middel van muziek, interviews & natuurlijk door het bezoeken van verschillende evenementen, feesten en festivals.

 

Naast regio Delft, steden en landen heeft de bureau ook een warm hart voor België, Colombia, Curaçao, Cuba, Dominicaanse Republiek, Griekenland, Indonesië, Italië, Kaapverdië, Spanje en Suriname.

Van interview naar Discord

Per 5 oktober 2022 hebben wij met plezier een doorstap genomen naar Discord. Dat betekent als Juraini met bekende of onbekende mensen een interview houdt op Discord, kunnen de luisteraars en kijkers deel aan de chat nemen of om andere luisteraars van Juraini Radio |Omroep Juraini te ontmoeten, vragen te stellen aan andere of een feedback te geven aan de radio.

 

Voor Discord op je mobiel en tablet kun je terecht bij de Google Play Store of Apple App Store. Als je de app niet wilt installeren, kun je de browserversie van Discord direct gebruiken vanuit je browser.

Juraini Radio |NTR

De NTR is een Nederlandse publieke omroep, die in 2010 is ontstaan uit een fusie van de Nederlandse Programma Stichting, Teleac en RVU. De naam is een samenvoeging van de beginletters van zijn drie voorgangers.

 

Omroep Juraini, een van de grootste Nederlandse publieke radio-omroep, die in 2020 door Juraini met een verstandelijke beperking werd opgericht. Per ingang van 2022 werd het bekend dat de landelijke intocht van Sinterklaas zal plaats vinden.

 

Op zijn zoektocht kwam hij in contact met Rene Takken (communicatieadviseur van de NTR) of Juraini en met een vriend, genaamd; Renzo als journalist ook in de persvak bij mag wonen.

Samenwerking tussen Omroep Juraini en WOS Media

Per eind 2022 werkt Omroep Juraini, een van de grootste Nederlands Publieke Radiostation met een omroep via YouTube samen met De Stichting WOS (vaak afgekort tot WOS), publieke omroep voor de gemeenten Westland, Maassluis en Midden-Delfland. In 1981 werd de Westlandse Omroepstichting opgericht. Omroep Juraini mag namelijk eerste regel van het nieuwsbericht van WOS plakken en knippen en op de website van Omroep Juraini plaatsen.

Juraini Radio treedt op bij Theatervoorstelling

Amare is het huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting in Den Haag.

 

Fenix Theatermakers is een kleine, onafhankelijke zorgaanbieder, actief in de regio Den Haag, die dagbesteding theater biedt aan jongvolwassenen en volwassenen met een verstandelijke beperking.

 

Fenix ondersteunt haar spelers door middel van lessen spel, dans en zang, volgens hun persoonlijke wensen en ambities. De theatermakers krijgen ondersteuning bij het versterken van het contact met de samenleving, en met het vinden van hun plek daarin.

 

Juraini Ferary, die zelf een verstandelijke beperking heeft, werd gevraagd om bij het huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting, genaamd; Amare in Den Haag voor vrijdag 3 februari 2023 als DJ aanwezig te zijn die na afloop van de voorstelling feestelijk afsluit.

Juraini Radio zet zich speciaal in voor ouderen

Per ingang van maart 2023 zet Juraini Radio zich ook speciaal in voor ouderen mensen bij Pieter van Foreest, een zorginstelling in Delft. Hier zorgt hij voor wat oudere liedjes van vroeger in de jaren '50 '80 en '90.

Juraini Zingt Hazes

Juraini Ferary (Spijkenisse, 28 juli 1993) heeft een verstandelijke beperking en is hij per ingang van 2023 de Antilliaanse volkszanger die vanaf 2 maart 2020 populair is geworden van zijn eigen 24 uurs non stop internetradio, genaamd; Omroep Juraini.


Hij heeft helemaal nog geen ervaring met optreden, maar gaat namelijk door het leven als André Hazes (look a like van André Hazes). Meezingen kan hij niet echt, maar Juraini kan playbacken als de beste. Op het podium staan, tijdens het optreden, staat Juraini als André Hazes met een blikje bier in zijn hand. Maar er zit gelukkig wel water in het blikje.

 

De kosten om Andre Juraini Hazes in te huren, kost € 75,- incl geluid en reiskosten.

Juraini op bezoek bij de burgemeesters

Met een nieuwe project gaat de radio director; Juraini Ferary langs alle verschillende burgemeesters. Hierin gaat Ferary in gesprek met de verschillende burgemeesters en gaat een interview aan via stream op Omroep Juraini. Dit wordt dus live opgenomen en wordt het gelijk op de YouTube kanaal van Omroep Juraini gezet.

Samenwerking met Dutch Media Week

Juraini Radio is nu partner van de Dutch Media Week, hét media event van Nederland dat van 2 tot 8 oktober 2023 plaatsvindt in Beeld & Geluid in Hilversum. Juraini zelf verzorgt in die week speciale live-uitzending.

Juraini Radio |Omroep Juraini kantine

Begin jouw vrijdagavond en zaterdagavond gezellig met het 24 uurs non-stop radioprogramma van Club-Juraini, bij INCAMANIA. Gastheer Juraini Ferary ontvang jou op afspraak iedere vrijdag en zaterdagavond.

 

De deuren (en de bar) aan de van Markt 75 in Delft gaan iedere vrijdagavond en zaterdagavond op afspraak (met Juraini) vanaf 19:00 uur open. Het programma duurt 22:00 uur. Wees welkom, In de Kantine! Toegang is gratis.

De Raini Show

De Raini Show (DRS) is elke woensdag en donderdag om 19.00-21.00 uur een Nederlands praat en radioprogramma die sinds 2023 via stream op afstand wordt uitgezonden op de YouTube kanaal van Omroep Juraini en met een radioprogramma van Juraini Radio.

 

De presentatie is in handen van Juraini Ferary, naar wie het programma ook vernoemd is.

 

Daarnaast zijn er soms interviews te zien met en minder bekende mensen en politicus.

 

De Raini Show werd geproduceerd door Juraini TV uit Nootdorp. Het programma word zelf vanuit huis opgenomen bij Ipse de Bruggen op Landgoed Craeyenburch in Nootdorp.

Club-Juraini FM

Club-Juraini FM is een nieuw groeiend internetradiozender en zelforganisatie dat uitzendt sinds 1 juli 2023. Club-Juraini FM is een gevarieerde zender die zich speciaal richt op jongeren, jongvolwassenen en volwassenen, maar ook voor iedereen die het gewoon leuk vindt om ernaar te luisteren. De makers van Club-Juraini FM |Omroep Juraini zijn enthousiaste vrijwilligers die in hun vrije tijd plezier beleven met het maken van radioprogramma's.

 

Via internet zijn ook nog speciale edities te beluisteren met ieder een eigen muziekstijl: Club-Juraini Fissa en Latin.

Club-Juraini DJ Hotel

Club-Juraini FM is een Nederlands digitale-omroep met praatprogramma, dat gepresenteerd wordt door Juraini Ferary zelf met Joury van den Bos als side-kick host, vanuit Hotel de Koophandel in Delft. In het programma zond hen urban, latin en latijnse muziek.

Club-Juraini vanuit Cocktailbar Luna

Club-Juraini FM is een Nederlands groeiend digitale-omroep die overal online te beluisteren is, zond op 9 november 2023 live uit vanuit cocktailbar Luna een interview met niemand minder dan Kim Holland, waarbij Kim Holland bekend werd door een porno actrice.

Uitgenodigd bij ANP Nieuws

De presentatoren van De Raini Show, die Nederlands praat en radioprogramma platform biedt, werd op 2 november 2023 uitgenodigd om bij Algemeen Nederlands Persbureau vanuit Den Haag te komen kijken.

Omroep Juraini werkt samen met RTV Westerhonk

Radio Westerhonk is de nieuwe internetradiozender van ’s Heeren Loo woonzorgpark Het Westerhonk. Radio Westerhonk is een gevarieerde zender die zich speciaal richt op onze cliënten, hun familie en vrienden en natuurlijk voor iedereen die het gewoon leuk vindt om ernaar te luisteren. De makers van Radio Westerhonk zijn vrijwilligers van Radio de Glazen stad; enthousiaste mannen die in hun vrije tijd plezier beleven met het maken van radioprogramma's.

 

Op de zoektocht van Juraini kwam hij in contact met Alex van Os (Radio DJ van RTV Westerhonk) of Omroep Juraini tegenwoordig ook te horen mag zijn op RTV Westerhonk. Dit is op elke zaterdag en zondag van 18.00 uur tot 00.00 uur.

Juraini interviewde Kim Holland bij Cocktailbar Luna

Op de zoektocht van Juraini kwam hij, via LinkedIn, in contact met Kim Holland voor een interview. Eerder in de coronatijd was het ook al een interview, maar nog niet live. Tot een grote verbazing ging Juraini en Kim Holland een interview live plannen bij Cocktailbar Luna in Delft.

Juraini interviewde Willem Stegeman met een groei

Op de zoektocht van Juraini kwam hij in contact met Willem Stegeman voor een interview, waar Stegeman de bedenker en oprichter was van FunX, dat onder zijn leiding snel uitgroeide tot het populairste radiostation onder jongeren (15- 25) in de Randstad. Hij is verder een creatieve, resultaatgerichte en ondernemende cultuurprofessional.